Trimsalon Doggy Style: gespecialiseerd in teckels

Gespecialiseerd in het trimmen van ruwhaar teckels.

Tevens fokster van Standaard. dwerg en kaninchen ruwhaar. Clubfokker van de Nederlandse Teckelclub en erkend door de Raad van Beheer en Fédération Cynologique Internationale.

Door haar werk-, fok-, en showervaring met ruwharige teckels zijn ruwharige vachten en het plukken daarvan de specialisatie geworden van Jessica Drenthen. Als fokker, eigenaar en trimmer van dit leuke en eigenwijze ras vindt ze het enorm belangrijk dat de ruwharige teckel op de juiste manier getoiletteerd wordt. Het gros van de eigenaren kiest bewust voor een ruwharige teckel en zijn als een blok gevallen voor zijn stoere, ruige uiterlijk met snor en baard. Zij zijn zich er van bewust dat adequate vachtverzorging nodig is om hun viervoeter er tiptop uit te laten zien en het gewenste uiterlijk te behouden.

Hoewel de meeste teckelvachten absoluut te plukken zijn en het trimschema ook niet tot de moeilijkste behoort, blijkt in de praktijk toch vaak dat de ruwharige teckel niet altijd naar behoren wordt getrimd in veel trimsalons. Veel te vaak wordt er uit onkunde of gemak naar de schaar of zelfs de tondeuse gegrepen. In sommige gevallen kan de vacht na scheren of knippen voorgoed verpest zijn!